Objedinili titule, Kup BiH 2019

 

Selekcija kluba

 

Takmičari sarajevskog Novog Grada, nakon što su proglašeni najboljom ekipom na Prvensvu Kantona Sarajevo, Prvenstvu Federacije BiH, Prvenstvu BiH, danas su i osvojili titulu prvaka Kupa Bosne i Hercegovine i time ponovili uspjeh koji ih izbacuje u sam vrh bh. taekwondoa već niz godina.

Taekwondo Kup Bosne i Hercegovine organizovan je u Prijedoru, u organizaciji taekwondo kluba Kozara, a okupio je nešto oko 250 takmičara u svim uzrastima.

Tamičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su nastupili sa 32 takmičara i osvojili ukupno 30 medalja i to 15 zlatnih, 8 srebrenih i 7 bronzanih, sa svojim voditeljima Kaljanac Emirom, Čukurija Alenom i Abaspahić Ednom, na čelu sa predsjednikom kluba i trenerom Harisom Husićem..

U ukupnom poretku klub je osvojio 1. mjesto i zadržao prelazni pehar, a pored toga osvojene su još i titule za:

1. mjesto u konkurenciji seniora

1. mjesto u kokurenciji seniorki

1. mjesto u konkurenciji juniora

1. mjesto u konkurenciji kadeta

1. mjesto u konkurenciji mlađih kadetkinja

2. mjesto u konkurenciji juniorki i

3. mjesto u konkurenciji mlađih kadeta

Za najboljeg juniora Kupa BiH proglašen je Amar Hadžagić.

 „Nakon apsolutne dominacije na Kantonalnom, Federalnom i državnom nivou, naši takmičari su još jednom dokazali da su najbolji u Bosni i Hercegovini. Titula najboljih u gotovo svim konkurencijama je konačna nagrada našoj posvećenosti i dugogodišnjem trudu i zalaganju naših takmičara i njihovih roditelja. Nastup naših takmičara na ovom prvenstvu Bosne i Hercegovine, dokaz našeg kvalitetnog rada i sistematskog pristupa trenažnom procesu i organizaciji. U narednom periodu nas očekuje još mnogo turnnira G kategorije, Svjetsko seniorsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za seniore, Evropsko prvenstvo za juniore i kadete na kojima takođe očekujemo vrijedne rezultate. Uz podršku općine Novi Grad Sarajevo, Ministarstva sporta Kantona Sarajevo i Federalnog ministarstva sporta, te BH Telecoma i Elitnutritiona vjerujemo da uspjesi neće izostati.“ – izjavili su iz stručnog štaba kluba.

Kalendar

October 2020
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Slučajno odabrana slika