Evropsko prvenstvo za kadete

 

Sa Evropskog prvenstva za kadete u Francuskoj

 

Adna Borić, viceprvakinja evrope

 

Adna_Boric_na_pobjednickom_postolju.jpg

 

Tokom ove sedmice, bh. selekcija je uzela učešća na Evropskom prvenstvu za kadete koje se održalo u francuskom Strasborgu, od 3. do 5. jula. U okviru nastupa takmičara nacionalne selekcije, najznačajniji rezultat je ostvarila je takmičarka sarajevskog Novog Grada, Adna Borić u kategoriji iznad 59 kg, osvojivši srebrenu medalju. Adna je savladavši sve protivnice u kvalifikacionim mečevima, te predstavnicu Italije u osmini finala, predstavnicu Hrvatske u četvrtini finala i špansku takmičarku u polufinalu, nažalost izgubila od predstavnice Rusije u finalnoj borbi, na zlatni poen u četvrtoj, dodatnoj rundi, zadovoljivši se tako titulom viceprvakinje Evrope.

U nekoliko prethodnih dana, takmičari bh. selekcije su nastupili sa još pet takmičara, od kojih su tri poražena u borbama za medalju i tako se plasirali na petu poziciju. Sadmir Habibović (Novi Grad Sarajevo) do 41 kg, nakon što je porazio protivnike iz Ukrajine i Rusije, nažalost izgubio od njemačkog predstavnika u borbi za medalju. Nedžad Husić (Novi Grad sarajevo) do 45 kg, nakon pobjede nad predstavnikom Srbije izgubio u borbi za medalju od takmičara iz Moldavije. Amina Grahić (Nur Kakanj) u kategoriji do 37 kg je nakon pobjede nad takmičarkom iz Litvanije izgubila u borbi za medalju od predstavnice Turske. Šejla Vehab (Nur Kakanj) i Kerim Omerbegović (Novi Grad Sarajevo) su nažalost poraženi u prvim kolima takmičenja u kategorijama do 55 i do 37 kg. Takmičare je vodio trener reprezentacije, Haris Husić, a selekciju bh. tima su činili i Belmir Berberovic i Bojan Lalić, koji su nastupili kao suci internacionalne klase i na taj način doprinjeli organizaciji Evropskog prvenstva.

Veliki uspjeh za našu državu, srebrena medalja i 3 pete pozicije sa Evropskog taekwondo prvenstva, jedan je od pokazatelja da se naši takmičari, uz dosljedan rad i malu pomoć klubova i roditelja, te vladinih institucija, mogu nostiti sa vrhunskim borcima širom Evrope. Adna Borić je pokazala da je spremna za ostvarivanje velikih rezultata, što je rezultat pomno isplaniranog programa treninga i nastupa na takmičenjima. Veliki uspjeh bh. kadetske taekwondo elite, nadamo se neće ostati usamljen, nego će uslijediti još vrijedniji i značajniji rezultati. – izjavio je trener reprezentacije, Haris Husić.

Kalendar

September 2018
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Slučajno odabrana slika