Austrian Open 2015

 

Sa evropskog otvorenog turnira G kategorije u Innsbruku

 

Husić bronzani

 

Selekcija_Kluba_na_Austrian_Open.jpg

 

Tokom ovog vikenda, 30. i 31. maja, u austrijskom Innsbruku, na otvorenom turniru G1 kategorije, takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, su ostvarili još jedan izvanredan uspjeh. Sarajevski takmičari su u konkurenciji od preko 2000 takmičara, u sastavu 316 timova i nacionalnih selekcija iz preko 48 država, osvojili jednu bronzanu medalju. Selekcija kluba od deset članova je bila jedini predstavnik naše države na ovom prestižnom takmičenju, održanom na osamnaest borilišta u dva dana borbi, na najvišem nivou. Sarajevski takmičari koji su ukupno ostvarili jedanaest pobjeda, a naravno najznačajniji rezultat ostvario je Nedžad Husić u konkurenciji kadeta do 45 kg osvojivši bronzano odličje. Nedžad je savladao četiri protivnika i nažalost u petoj, polufinalnoj borbi izgubio od predstavnika Francuske.

Pored njega na takmičenju su učestvovali i Sadmir Habibović i Kerim Omerbegović, koji su nakon dvije dobijene borbe ostali bez medalje izgubivši u četvrtfinalu. Jusuf Ali Rašidagić je ispao u drugom kolu takmičenja, a Adna Borić, Edna Abaspahić, Edita Murguz, Ibrahim Đonko, Emir Kaljanac i Armin Gredić su nažalost poraženi u prvim kolima borbi. Takmičare je vodio trener Haris Husić, a kao internacionali suci su nastupili Bojan Lalić i Belmir Berberović.

 „Veoma značajan nastup za naše borce, koji je završen uspješno u velikoj mjeri govori o kvalitetu naših takmičara. Ostvareni rezultat u veoma jakoj konkurenciji je veliki uspjeh za naš klub i našu državu. Nedžad Husić, pokazao je da ostvareni rezultat nije niz slučajnosti nego da iza njega stoji kvalitetan plan i program rada i zalaganje prvenstveno njega kao pojedinca i nas kao trenera. Ovaj nastup za Husića, Omerbegovića, Habibovića i Borićku je bio posljednji kontrolni turnir u sastavu priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo za kadete koje se održava početkom mjeseca jula u Strasburu. Naravno, sigurni smo da naš  nastup ne bi bio toliko uspješan da tokom cijelog našeg boravka nismo imali podršku bosanaca koji žive u gradu na rijeci Inn, koji su naš boravak učinili lakšim i zanimljivijim, te im se i ovom prilikom od srca zahvaljujemo.“ – izjavili su treneri kluba Belmir Berberović i Haris Husić.

Kalendar

September 2018
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Slučajno odabrana slika