Karlovac Open

 

Sa otvorenog internacionalnog prvenstva Karlovac Open 2015

 

Četiri zlata za Novi Grad

 

Selekcija_kluba_za_KarlovacOpen.jpg

 

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo je ovog vikenda, u subotu 23. maja, učestvovao na internacionalnom taekwondo prvenstvu Karlovac Open, koji se održao u hrvatskom, gradu na četiri rijeke, Karlovcu. Takmičenje je organizirao taekwondo klub Karlovac, jedan od prvih taekwondo klubova na prostorima bivše Jugoslavije, na čelu sa jednim od pionira taekwondoa u regionu, Miroslavom Brežanom. Na takmičenju je učestvovalo nešto više od 800 takmičara iz 80 klubova koji dolaze iz17 država u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Naši takmičari, 12 predstavnika kluba koje je vodio trener Armin Gredić, su ostvarili izuzetan uspjeh na ovom internacionalnom susretu, osvojivši 4 zlatne, 2 srebrene i 4 bronzane medalje.

Najsjajnijim odličjem okitili su se, Esma Bahtanović u dvije različite konkurencije, te Benjamin Husić i Ira Grgić. Takmičari, Tadea Selimić i Emir Kunovac su poraženi u finalnim borbama pa su se morali zadovoljiti srebrenim medaljama, a Tarik Kunovac, Nijaz Kunovac, Naida Tutić i Iman Nalić su osvojili bronzana odličja. Nažalost, takmičari Haris Đelić, Nina Đogani i Hamza Bahtanović nisu ovaj put uspjeli doći do medalja.

Takmičari kluba su ovom prilikom ostvarili ukupno 11 pobjeda.

„Naš nastup, na ovom takmičenju, je prošao vrlo zapaženo, a rezultat koji je ostvaren govori u prilog tome. Naravno, moglo je biti još uspješnije za pojedine takmičare, ali to je samo dokaz da još treba vrijedno raditi na treninzima. Nastup na ovom takmičenju je bio isključivo kontrolnog karaktera za nastupe koji nam predstoje do kraja godine, koji će, nadam se ostati, takođe zapaženi“ – javljaju iz stručnog štaba kluba. 

Kalendar

September 2018
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Slučajno odabrana slika