Podgorica Open i Goldstadth Pokal

 

Sa internacionalnih takmičenja Podgorica Open i Goldstadt Pokal

 

Pet zlata za sarajevski Novi Grad

 

 GoldstadthPokal_2015.jpg  PodgoricaOpen_20152.jpg

 

Takmičari taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo su ovog vikenda, 2. i 3. maja, bili veoma zauzeti učešćima na takmičenjima u Podgorici i njemačkom Pforzhaimu. Nakon što su na tek okončanom Prvenstvu države ostvarili izuzetan rezultat osvajajući 20 zlatnih medalja, 18 srebrenih i 15 bronzanih medalja, te 5 ekipnih trofeja, kadetska selekcija kluba, podjeljena u dvije ekipe je učestvovala na intrenacionlnim prvenstvima Podgorica open u Podgorici i Goldstadt Pokal u Pforzhaimu. Trofeji i odličja nisu izostali ni na jednom od nastupa, tako da su novogradski takmičari osvojili ukupno 5 zlata, 2 srebra i 6 bronzi. Na takmičenju u Crnoj Gori su učestvovali takmičari iz 8 država, a selekcija kluba je osvojila 2 zlata, 1 srebro i 4 bronze, i to Sanin Kerleta i Edita Murguz zlato, Emir Kaljanac srebro i Tarik Hodžić, Hamza Bahtanović, Eldar Abdulović i Ibrahim Đonko bronzu. Sa druge strane selekcija kluba je u Pforzhaimu je u konkurenciji od 380 takmičara iz 45 klubova iz Francuske, Turske, Kosova, Bosne i Hercegovine i Njemačke osvojila tri zlatne, jednu srebrenu i dvije bronzane medalje, i to Benjamin Husić, Muhamed Đonko i Zara Rašidagić zlato, Hana Omerbegović srebro i Ejla Goro i Adnan Ribić bronzu.

Turnir je održan radi prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Mirsada Hasanbašića. Za ideju i organizaciju turnira, najzaslužniji su predstavnici taekwondo kluba iz Pforzheima, predsjednik kluba Rudolf Mürrle,trener kluba Ibrahim Sonmezates i član kluba Eldina Silajdžić.

„Iako je rezultat na ovim nastupima bio čisto kontrolnog karaktera, naše selekcije od ukupno 13 takmičara, ostvarile su izuzetno zapažen rezultat.

Naši takmičari su pokazali kvalitet, te da zajedno sa svojim kolegama iz drugih država imaju jedno sportsko srce koje kuca zajedno sa onima kojima je potrebna pomoć. Sve čestitke i zahvale organizatorima i želje za još mnogo sličnih akcija.“ – izjavili su Belmir Berberović i Haris Husić.

Kalendar

September 2018
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Slučajno odabrana slika